03خرداد
ضرورت توجه به صادرات بنگاههای کوچک و متوسط
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید بر ضرورت توجه به بنگاههای صادراتی کوچک و متوسط، گفت: رفع تعهد ارزی و شرایط بازگشت ارز صادراتی برای صادرکنندگان کوچک تسهیل شود
به گزارش روابط عمومی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران، محمد لاهوتی در جلسه کارگروه توسعه صادرات گفت: امیدواریم تعامل بانک مرکزی و وزارت صمت منجر به حمایت از صادرکنندگان شود، این در حالی است که بیشترین حجم اشتغال و فعالیت در کشور را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می دهند که باید مورد حمایت جدی واقع شوند.
وی افزود: با توجه به توافقی که وزارت صنعت با 50 شرکت بزرگ صادرکننده برای اختصاص ارز صادراتی به واردات مواد اولیه و کالاهای اولویت دار کشور، قرار است که تسهیلات لازم برای بازگشت ارز صادراتی این صادرکنندگان در نظر گرفته شود، این توافق خوبی است؛ اما نباید از بالغ بر 6000 شرکت کوچک و متوسطی که صادرات آنها کمتر از یک میلیون دلار است، غافل شد.
به گفته لاهوتی، 6000 شرکت مذکور، سهم 20 درصدی در صادرات غیرنفتی کشور دارند که باید در توافقات با بانک مرکزی مورد توجه قرار گیرند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران تصریح کرد: در حوزه بسته حمایت از صادرات نیز باید به این نکته توجه داشت که 600 میلیارد تومانی که در بودجه برای اجرای این بسته در نظر گرفته شده است، باید به موقع تخصیص یابد، ضمن اینکه اعتبار فروشنده نیز نقطه مثبت این بسته حمایتی است.
به گفته لاهوتی، زیرساختهای تجاری به عنوان یکی از بخش های مهم بسته حمایت از صادرات در نظر گرفته شده است، در حالیکه نباید ایجاد آن از محل مشوق های صادراتی مرتبط با صادرات تامین مالی شود؛ این در حالی است که بخشی از این حمایتها نباید به سمتی برود که ایجاد آن از محل بودجه مشوق های صادراتی است.
وی اظهار کرد: اگر از 600 میلیارد تومان بودجه که بر اساس آن بسته حمایت از صادرات در نظر گرفته شده است، تنها 60 میلیارد تومان به سازمان توسعه تجارت ایران اختصاص یافت، آن گاه اجرای یک برنامه 600 میلیارد تومانی به چه نحوی پیش خواهد رفت، این سوال مهمی است که باید به آن پاسخ داد.
به گفته رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، پس باید برنامه بر اساس بودجه واقعی باشد نه اعداد و رقم اعلامی، بنابراین اگر قرار باشد که تخصیص کافی نباشد، حمایت به خوبی صورت نخواهد گرفت.