11تیر
صرفه اقتصادی صادرات به حرکت همسوی مولفه های آن است
نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران با اشاره به اینکه صادرات زمانی صرفه اقتصادی دارد که تمام مولفه های تولید و صادرات هم سو با یکدیگر حرکت کنند، گفت: زمانی که این مولفه ها به صورت هیجانی جهش می کنند، اثر غیرمتعارف و معکوس خواهند داشت.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران، سعید شادکام درباره تاثیر نوسانات نرخ ارز بر تولید و صادرات محصولات چرمی اظهار کرد: واقعیت این است که صادرات زمانی صرفه اقتصادی پیدا میکند که هزینه های تولید همسو با نرخ تورم پیش رود و این در صورتی امکان پذیر است که نرخ ارز افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: افزایش نرخ ارز کمک می کند که فشار تورمی مولفه های هزینه تولید و صادرات تا حدودی کاهش پیدا کند؛ اما اگر جهش های ارزی آنی و مقطعی باشد و در دوره ای سرکوب و در دوره بعد رها شود به تولید ضربه وارد می کند.
به گفته شادکام، در صورتی که مولفه های صادراتی متناسب، متعادل و متعارف با یکدیگر حرکت کنند شرایط مناسب خواهد بود؛ اما زمانی که به صورت هیجانی جهش می کنند یا صعود هیجانی دارند، اثر غیرمتعارف و معکوس می گذارند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از محصولات صادراتی به ویژه محصولات چرمی (کالاهای نیمه ساخته) نیازمند مواد وارداتی هستند، عنوان کرد: زمانی که می خواهیم کالای چرمی باکیفیت صادراتی تولید و صادر کنیم، نیازمند مواد شیمیایی وارداتی و ماشین آلات خطوط تولید هستیم؛ اما اکنون امکان خرید ماشین آلات و حتی ماشین آلات دسته دوم وجود نداشته و توجیه اقتصادی ندارد.
نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران تاکید کرد: با توجه به شرایط کنونی امکان سرمایه گذاری نیز وجود ندارد؛ چراکه آینده ای قابل پیش بینی نیست.
وی ادامه داد: با توجه به این موارد تولیدکنندگان باید به کمک ماشین آلات مستعمل به فعالیت خود ادامه دهند؛ اما مواد شیمیایی مورد نیاز خود را باید وارد کنیم؛ چراکه بدون واردات مواد شیمیایی امکان تولید با کیفیت صادراتی وجود ندارد و باید از صادرات محصولات صرف نظر کرد.
شادکام گفت: واردات مواد شیمیایی نیز با تعرفه بالا و نرخ کنونی ارز شرایط مساعدی ندارد و اکنون صادرات هیچ گونه حمایتی در این کشور نمی شود و تنها تعهد ارزی صادرکننده را بیشتر تحت فشار قرار می دهد.