X

یادداشت

 

24خرداد

مجلس یازدهم و نیازهای صادرات

تقارن مجلس یازدهم (شروع فعالیت) با سال 99 که «جهش تولید» نامگذاری شده، رسالت و نقش مهمی را برای مجلسی ها معین و متصور شده است و این مهم بدون حمایت همه جانبه آحاد ملت و دولت امکان‌پذیر نیست.

تولید زمانی جایگاه خود را به دست خواهد آورد که صادرات محور باشد؛ به عبارتی تولید و صادرات لازم و ملزوم یکدیگر هستند و تولیدی که برای صادرات هدفگذاری نشده باشد، با توجه به تورم و قدرت خرید جامعه محکوم به فناست.

مجلس به عنوان رکن قانونگذاری کشور در راستای پیشنهاد به جمع‌آوری نظرات و تصویب آن در کمیسیون های صنایع و اقتصاد می‌تواند، نقش اساسی را در تسهیل تولید و صادرات داشته باشد و مهمترین مشاور و اصلح ترین و غیرسیاسی ترین مرکز برای راهنمایی آن همانا پارلمان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی است که تمامی صنوف تولیدی و اتحادیه های صادراتی را تحت پوشش دارد.

مجلس به دور از هرگونه جناح بندی سیاسی می‌تواند با داشتن ارتباط تنگاتنگ با اتاق بازرگانی خود را به روزتر، آگاه‌تر و نزدیک‌تر به مسائل تولید و صادرات قرار دهد. لذا با شمارش برخی فاکتورهای مهم می توان به مجلس برای هدف گذاری در جهت توسعه تولید و صادرات سیگنال های صحیح و درست فرستاد.

تسهیل قانون کار و حمایت از سرمایه‌گذاران تولید و ایجاد بستر امن برای سرمایه‌گذاری و ارائه درخواست تسهیلات بانکی با جاذبه بیشتر اما دقیق و پیچیده فقط و فقط در جهت تولید و جلوگیری از هرگونه رانت و فساد؛ به عبارتی ترغیب و تشویق سرمایه‌گذار و کارآفرین و ایده های خلاق. حمایت از ایجاد واحدهای تولیدی در مناطق آزاد تجاری، معرفی و ایجاد کلیه شهرک های صنعتی به عنوان مناطق آزاد تجاری، تسهیل واردات مواد اولیه و حذف تشریفات و بروکراسی های واردات و گمرک و سرعت بخشیدن به تامین مواد اولیه کارخانجات و ماشین آلات واحدهای فعال از جمله این موارد است.

تشویق صادرات تمام محصولات صادراتی با تمدید معافیت‌های مالیاتی، تشویق ویژه صادرات محصولات جدید و بازارهای جدید نیز با مشوق‌های ریالی و تخفیف‌های ارزی، واگذاری امکان استفاده از ارز صادراتی به صادرکنندگان به صلاح دیده خودشان برای واردات مواد اولیه یا واگذاری به واردکننده و یا همسان نمودن سامانه نیما و بازار آزاد (عرضه و تقاضا) از جمله موارد دیگری است که باید به آن توجه شود.

صادر کننده برای ادامه چرخه فعالیت خود راهی جز بازگرداندن ارز و فروش آن جهت کسب سرمایه ریالی برای خرید مواد اولیه مجدد محصول صادراتی خود ندارد و هیچ صادرکننده ای بلوکه کننده ارز در خارج از کشور نیست و باید نگاه‌مان به صادرکننده را تغییر دهیم.

شنیده شدن درد و دل‌های تولیدکنندگان و صادرکنندگان توسط دولتی‌ها و مجلسی ها و عمل صحیح به آن و پرهیز از ایجاد هرگونه رانت و فساد خواسته به حق تولیدکنندگان و صادرکنندگان است. در این راستا، اتاق بازرگانی و کنفدراسیون صادرات دوم جمع مهم ثبت نظرات و پیشنهادات کارشناسی شده صنوف تولیدی و صادراتی هستند و باید بیشتر و جدی تر دیده شوند.

لازم به ذکر است، رونق تولید و صادرات زمانی محقق می‌شود که توانایی جذب سرمایه پیدا کند و سودآوری و جذابیت از فعالیت‌های کاذب مانند :دلالی و سودهای کلان و سریع بیشتر شود.

همچنین ورود شرکت های تولیدی و صادراتی بورس قدم مهمی بوده است که به درستی جریان گرفته است. به این ترتیب شرکت‌های تولیدی و صادراتی بدون هیچگونه دریافت تسهیلات و سهمیه بانکی ارزش سهام خود را از عامه مردم دریافت می‌کنند و سرمایه‌های کوچک را در تولید و صادرات سهیم می‌کنند.

رضا خوش لهجه

 نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم

دی ان ان